Nu har jag fixat en lampa till fasaden

Så var sommaren här med buller och bång. Trädgården visar sig från sin bästa sida med sina prunkande blommor. Jag är även väldigt glad över att se att många av fjolårets blomster kom igen detta år. Det är inte alltid man har sådan tur!  Klätterrosen tar sig så sakteligen upp för spaljén som står mot husväggen. Och på tal om husvägg: vi har införskaffat strålkastare led till husfasaden. Det var för någon vecka sedan när vi letade efter campingutrustning för den kommande semestern som vi ramlade in på strålkastare och fasadbelysning. Efter lite prat fram och tillbaka bestämde vi oss att det faktiskt skulle vara supersnyggt med lite ljuspunkter när hösten kommer. I synnerhet eftersom vi inte har någon belysning från närliggande gatulampa eller liknande.

Vi valde en strålkastare från ljusgiganten med hög färgtemperatur, alltså att ljuset är mer vitt än gult. Någonting annat som (tydligen) också är viktigt när man köper belysning överlag är hög CRI. Detta säkerhetsställer själva kvalitén på ljuset. Då lamporna är LED så är det också väldigt strömsparande, vilket känns skönt, då vi alla vet hur lätt en elräkning kan skena iväg.

Vi fick hjälp av min kusin som är elektriker att montera och installera. Enligt henne var det inte speciellt svårt. Så nu är det bara att vänta på att mörkret intar Sverige igen, så att vi får njuta av vårt uppiffade hus. Fram tills dess ska jag njuta av min alldeles egna blomsteräng.